"Sista kvällen i Sverige" antagen till antologin "Skimra nu" 2023!

25.02.2023

Jag är tillbaka med goda nyheter! Min andra novell har blivit antagen detta år. Nu är det fråga om Sista kvällen i Sverige, som jag skrev om i detta inlägg, som kommer att publiceras i Skimra nus novellantologi med samma namn.

Novellen handlar om två unga män (19 år) som var bästa vänner i gymnasiet, har tillbringat sommaren efter sin student tillsammans och som nu går skilda vägar. Huvudpersonen, Sebastian, skall till Berlin, och hans vän Karl skall till Toronto. De tillbringar sin sista kväll i hemlandet Sverige tillsammans, på ett tak med varsin öl, och tänker tillbaka på allt som har hänt dem. Av alla noveller jag har skrivit är detta den som innehåller minst handling, men det är avsiktligt. Jag skrev den som ett experiment, för att se om jag kunde förmedla den speciella och underligt högtidliga känslan som jag själv kände när jag flyttade utomlands och skulle skiljas från mina nära och kära.

Precis som fallet är med Mina bästa minnen, som jag har skrivit om bland annat här och här, är de specifika händelserna och relationerna inte inspirerade av mitt eget liv, men situationen och känslorna är det.

Jag är givetvis väldigt glad och tacksam för att Sista kvällen i Sverige får publiceras, och jag hoppas att alla som läser den kan känna igen sig i Sebastian, eller åtminstone kan läsa om han tonårsliv med ett leende på läpparna. Jag försökte inkludera dråpliga misstag à la gymnasiet i pojkarnas minnen av sin vänskap, så förhoppningsvis har den åtminstone ett visst underhållningsvärde.

Och med det sagt: lycka till med vad du än skriver, och så ses vi på tisdag!

Skapa din hemsida gratis!