Diskussioner om skrivande

Diskussioner

 I denna flik kommer jag att skriva inlägg där jag diskuterar olika faktorer av kreativt skrivande. Det kan handla om stil, innehåll, process eller fallstudier av verk som intresserar mig.


Som ett stort fan av Hungerspelen och som en intresserad observatör av litterär debatt har jag märkt att många av seriens läsare gör en, i min mening, orättvis tolkning av bokens epilog. Liknande kritik har framförts mot många andra verk, men jag väljer att fokusera på det som jag är mest bekant med.

Det här är en väldigt öppen fråga, så låt mig förtydliga: Hur vet du att du har lyckats skriva en berättelse på ett bra sätt? Vad är det som gör ett försök lyckat respektive misslyckat? I det här inlägget vill jag inte tala om vad som gör ett arbete bra per se, utan snarare vad som gör det välskrivet.

Det finns inga triangeldraman som jag uppskattar i verkligheten, och väldigt få som jag uppskattar i skönlitteratur eller på film. Men ingen regler saknar undantag, och ett av de få triangeldraman som jag frivilligt tänker på och faktiskt tycker är intressanta är dramat mellan Peeta, Katniss och Gale i trilogin Hungerspelen av Suzanne Collins.

Skapa din hemsida gratis!