Skrivtips

Skrivtips

Detta är fliken där jag lägger upp tips om kreativt skrivande. Det kan handla om själva processen, om tekniken eller om stilistiska knep.


En tillbakablick är en scen som äger rum före det fiktiva nuet, och som är insprängd i berättelsen. (Inte att förväxla med t.ex. en replik där en karaktär berättar om en tidigare upplevelse! Tillbakablicken är dramatiserad.) Vissa berättelser består nästan helt av tillbakablickar. Det kan till exempel bero på att det fiktiva nuet är kulmen på en...

Ett ofta upprepat mantra är att man skall "skriva om det man känner till". Ofta innebär detta att man inte skall skriva om upplevelser som man inte själv har erfarit (till exempel att inte skriva om livet som kroniskt sjuk om man själv är frisk som en nötkärna). Jag håller inte alls med om den idén.

Det finns vissa misstag som många författare begår. När jag identifierar tre stycken fyller jag på dem i min serie av vanliga misstag som man bör undvika när man skriver sina egna berättelser. De tidigare inläggen kan du läsa här och här!

Skapa din hemsida gratis!