Diskussioner om skrivande

Diskussioner

 I denna flik kommer jag att skriva inlägg där jag diskuterar olika faktorer av kreativt skrivande. Det kan handla om stil, innehåll, process eller fallstudier av verk som intresserar mig.


Det här är en väldigt öppen fråga, så låt mig förtydliga: Hur vet du att du har lyckats skriva en berättelse på ett bra sätt? Vad är det som gör ett försök lyckat respektive misslyckat? I det här inlägget vill jag inte tala om vad som gör ett arbete bra per se, utan snarare vad som gör det välskrivet.

Det finns inga triangeldraman som jag uppskattar i verkligheten, och väldigt få som jag uppskattar i skönlitteratur eller på film. Men ingen regler saknar undantag, och ett av de få triangeldraman som jag frivilligt tänker på och faktiskt tycker är intressanta är dramat mellan Peeta, Katniss och Gale i trilogin Hungerspelen av Suzanne Collins.

Det är ingen hemlighet att jag älskar Avatar: The Last Airbender, och idag tänker jag ta en titt på dess mäktigaste antagonist, Fire Lord Ozai. För er som inte har sett serien så är Ozai kung över den nation som bebos av så kallade eldbändare och som har terroriserat de omkringliggande nationerna i hundra år. Som person är han...

Skapa din hemsida gratis!